Ponedeljek, 23. 3. 2020


ŠPORT – Vaje za moč

Preden začneš s katerokoli dejavnostjo, se moraš dobro ogreti: če je lepo vreme, pojdi ven in preteči vsaj 3 večje kroge lahkotnega teka (pozabavaj se – teci na primer trikrat okrog hiše). Sledi en krog hoje. 

Sledijo gimnastične vaje – če so se ti pri športu pridružili tudi drugi družinski člani, se dogovorite, da vsak pokaže eno vajo. Ne pozabi, ogrevamo se od glave navzdol (jezički ta čas počivajo :) ).

Danes boš izvajal/a vaje za moč. Vaje za moč boš izvajal/a v krogih – torej podobno kot v šoli, ko imamo delo po postajah. Navodila in vaje najdeš na POVEZAVI.


SLOVENŠČINA – Mala in velika pisana črka c in č

Naučil/a se boš kar dve novi pisani črki: veliki in mali pisani črki C in Č. 

Na Lilibi.si (Dežela Lilibi – Šolska ulica – slovenščina – dežela ABC – pisane črke) si najprej poglej, kako zapišemo veliko in malo pisano črko C in Č


Smer zapisa črk si lahko ogledaš tudi v SZO (Delovni zvezek za opismenjevanje, 2. del) na straneh 98 in 99.

Preden začneš s pisanjem črk v zvezek, vadi pisanje črk tako, kot to delamo v šoli: s prstom po zraku, po mizi, hrbtu bratca/sestrice/mamice/očka. Če imate doma pesek ali zdrob, riž – le tega stresi na podlago (lahko je to pokrov od škatle, pladenj ...) in vadi zapis. Ta pripomoček si spravi, saj ti bo prav prišel, ko se boš učil/a tudi druge črke.
Na navaden list na veliko zapiši veliko in malo pisano črko c in č ter črke prevleci z vsaj 3 različnimi barvicami z eno potezo (upoštevaj pravo smer). 

Nato v zvezek za slovenščino (medvedek) nariši drevesca ter naredi po eno vrstico vsake črke, tako kot smo naredili za vse črke do zdaj. Prilagam primer ZAPISA V ZVEZKE

V SZO (Delovni zvezek za opismenjevanje, 2. del) na straneh 98 in 99 vadi samo zapis črk C in Č (besed še ne zapisuj). Na prejšnjih straneh dokončaj, kar ti manjka: križanka na strani 95, zapis posameznih besed na straneh 96 in 97 (brez rebusov).


MATEMATIKA – Računam do 100 (DE + E = DE)

V SDZ (Samostojni delovni zvezek za matematiko, 2. del) si oglej primera v modrem okvirčku na strani 64. 

Prepiši naslov in račune iz PRILOGE v matematični zvezek s kvadratki (lisička) in jih izračunaj. Ne pozabi na skico, ki ti bo v pomoč pri računanju. Pomagaj si tudi snopki slamic in stotičnim kvadratom. 

V SDZ reši: stran 64/ 8. naloga,
                     stran 65/9. in 10. naloga.


GLASBENA UMETNOST – Poslušanje: Suita Ptice, Pesem: Vesela pomlad

Poslušaj glasbeni posnetek skladbe Ptice na YouTube kanalu. Ob poslušanju se lahko prosto giblješ po prostoru. Naj te vodita ritem in melodija skladbe.

Posnetek skladbe Ptice:





Oglašanje katere ptice si slišal/a? V zvezek za glasbo (ptiček) napiši z rdečo ime ptice ter jo nariši.

Zakaj pa je pri glasbi toliko govora o pticah? Ker se bliža pomlad, katero ptice že veselo oznanjajo. Danes se boš naučil/a tudi novo pesem z naslovom Vesela pomlad (Janez Bitenc). 

Prilagam BESEDILO PESMI. Če imaš možnost, si ga natisni in prilepi v zvezek za glasbo.

Posnetek pesmice Vesela pomlad imaš na portalu Lilibi.si (Lilibi.si – Dežela Lilibi – Šolska ulica – Glasbena umetnost – Pesmic 2 – Vesela pomlad


PREDLOG: Pesmico poslušaj vsak dan in jo potem skušaj zapeti sam/a brez posnetka. Na ta način si jo boš lažje zapomnil/a. Petje pesmice spremljaj z lastnimi glasbili (ob petju lahko ploskaš, tleskaš ...).