Torek, 31. 3. 2020


SLOVENŠČINA – Spoznali smo, Preverim svoje znanje

V SDZ za slovenščino 2. del  na strani 21 ponovi, kar smo se naučili – oglej si sličice in preberi zapise. Spomni se: VRSTILNE ŠTEVNIKE (prvi učenec, sedma učenka ...) pišemo s piko, GLAVNE ŠTEVNIKE (enajst učencev) pa brez pike.

Nato reši naloge na strani 22. Natančno beri navodila in besedila. Besedilo pri 3. nalogi prepiši z malimi tiskanimi črkami na stran 23. Pazi na velike začetnice in pike.


Pomlad

Odpri SDZ za slovenščino 2. del  na strani 24 in dvakrat glasno preberi slikopis. Pri branju slikopisa upoštevaj pravilno poimenovanje bitij/predmetov na sličicah in pravilno slovnično obliko besede za sličico.
Odgovori na vprašanja v modrem okvirčku spodaj. Odgovore zapiši na kratko kar poleg vprašanj.

Nato reši naloge na strani 25. Povedi pri 2. nalogi zapiši v drevesni zvezek (če si porabil/a cel drevesni zvezek, reši nalogo v nov zvezek za SLJ z vmesno črto). Piši z malimi tiskanimi črkami. Ne pozabi na rabo velike začetnice in končnega ločila (pika). Preden se lotiš zapisa povedi, napiši naslov:
ZAPIS POVEDI
SDZ str. 25/ 2. naloga
 

** DODATNA NALOGA: Preizkusi se v nalogi SMISELNICE - NESMISELNICE na Lilibi.




MATEMATIKA – Odštevam do 100 (DE – E = D)

Najprej si v SDZ za matematiko 2. del na strani 74 oglej prva dva primera na modri podlagi. 

Nato zvezek za matematiko (lisička) prepiši ZAPIS in izračunaj dane račune. Pri računanju si pomagaj tudi s snopki slamic in stotičnim kvadratom. 

V SDZ za matematiko 2. del reši še naloge na straneh 74 in 75.


** DODATNE NALOGE: Za vajo lahko rešiš naloge na UČNEM LISTU. Učni list lahko rešuješ več dni (na primer vsak dan eno nalogo). Rešen učni list prilepi v zvezek za matematiko.




LIKOVNA UMETNOST - Vila Čira-Čara: dokočevanje izdelkov

Zadnjič si dobil/a navodila, da iz odpadne kartonske embalaže narediš vilo Čira-Čara. Danes pa jo boš še dokončal/a. 

Vilo Čira-Čara boš okrasil/a. Okrasiš jo lahko tako, da:
  • oblepiš hiško z barvnim papirjem, darilnim ovojnim papirjem, revijami, časopisi, koščki blaga ... 
  • pobarvaš hiško s temperami, vodenimi barvicami (če jih imaš), z barvicami, flumastri, voščenkami ...  – na hiško lahko tudi kaj narišeš ali naslikaš.
Lahko tudi kombiniraš različne tehnike ter hišico okrasiš z lepljenjem in barvanjem. Pomagaj si s tem, kar že imaš doma. Želim ti veliko zabave pri ustvarjanju.

OPOMBE: Hiško lahko krasiš več dni – vsak dan malo. Zelo bom vesela fotografij vaših umetnin, ki mi jih pošljite do tega petka. Če želiš, da si tvoj izdelek ogledajo tudi ostali učenci naše šole, lahko fotografije pošlješ na elektronski naslov učiteljici Nastasji Škerlj Grat (nastasja.skerlj-grat@guest.arnes.si), ki bo poskrbela za objavo vaših prispevkov pod zavihkom UTRINKI.


Spodaj si lahko ogledaš mojo vilo Čira-Čara v nastajanju in mojo pomočnico 😉



Le kdo se skriva v vili Čira-Čara?







Muci Tajči je vila zelo všeč. Kaj bo šele, ko bo končana 😀