Petek, 3. 4. 2020


ŠPORT – Športne izbire

Ogrej se – lahko na primer hodiš po stopnicah, medtem razgibavaš tudi roke in vrat.


Danes so na urniku športne izbire. Na posnetku te pred začetkom vaje najprej čaka vprašanje. Glede na tvoj odgovor boš izvajal/a posamezne vaje. Vadbo športne izbire najdeš na tej POVEZAVI.




MATEMATIKA – Odštevam do 100 (DE – E = DE)

V SDZ (Samostojni delovni zvezek za matematiko, 2. del) si oglej primera v modrem okvirčku na strani 77. 


Prepiši ZAPIS v matematični zvezek s kvadratki (lisička) in izračunaj račune. Ne pozabi na skico, ki ti bo v pomoč pri računanju. Pomagaj si tudi snopki slamic in stotičnim kvadratom. 


V SDZ reši: stran 77/ 8. naloga,
                     stran 78/ cela stran.




SPOZNAVANJE OKOLJA – Spoznali smo, Preverim svoje znanje

V SDZ za spoznavanje okolja si preberi in reši naloge na straneh 68, 75 in 77.
Str. 75/3. naloga in str. 77/2. naloga - reši v zvezek za SPO (ježek). Če se ne spomniš odgovorov, pobrskaj po SDZ in zvezku.


Preveri svoje znanje o pomladi. S POVEZAVE prenesi dokument, vklopi predstavitev in naj se kviz začne! Na koncu predstavitve imaš tudi miselni vzorec, ki ga lahko primerjaš s svojim v zvezku za spoznavanje okolja.



**DODATNE NALOGE ZA MLADE RAZISKOVALCE IN VRTNARJE: Včeraj si že ponovil/a, kaj rastline potrebujejo za rast. Ker pa se največ naučimo preko lastnih izkušenj, lahko izvedeš tudi poskus, kaj rastline potrebujejo za rast in kaj se z njimi zgodi, če nimajo ustreznih pogojev. Navodila za poskus imaš v PRILOGI.
Nasvet: poskus lahko spremljaš tudi tako, da fotografiraš, kaj se s posamezno rastlino ali semenom dogaja (na primer lonček fotografiraš takoj na začetku nato pa vsak tretji dan).




SLOVENŠČINA – Film: Pika Nogavička se vseli v vilo Čira-Čara

Se še spomniš zgodbe o Piki iz prejšnjega tedna? Danes si boš ogledal/a film PIKA NOGAVIČKA SE VSELI V VILOČIRA-ČARA. Pozoren/na bodi na razlike in podobnosti med filmom in zgodbo.


V nov zvezek za SLJ (z vmesno črto) napiši naslov: Pika Nogavička se vseli v vilo Čira-Čara
V prilogi imaš primer ZAPISA V ZVEZEK. Dopiši še 3 podobnosti in 3 razlike med filmom in zgodbo.
Nato na drugo stran zvezka zapiši odgovor na vprašanje: Katera Pika Nogavička (iz filma ali iz zgodbe) ti je bila bolj všeč in zakaj? Piko, ki ti je bila bolj všeč tudi ilustriraj.


Za konec pa še lutkovna predstava: Zaigral/a boš enega od prizorov, ki ti je bil v filmu ali zgodbi najbolj všeč. Potrebuješ:
  • hiško vile Čira-Čara, ki si jo izdelal/a pri LUM 
  • nastopajoče (Pika Nogavička, Ficko, Anica, Tomaž ...) .
Za nastopajoče lahko uporabiš plišaste igračke, punčke, robote – kar imaš na razpolago (nič hudega, če bo npr. plišasti medvedek nadomestil Ficka – uporabi domišljijo 😀). Predstavo lahko, če želiš, tudi posnameš in mi jo pošlješ. 



** DODATNE NALOGE: Iskanje informacij na internetu – pobrskaj po spletnih straneh in poiščejo zanimive podatke o Piki Nogavički. Podatke zapiši (lahko jih tudi narišeš). Svoje ugotovitve mi lahko posreduješ na e-naslov.



KAKO JE USPEL PROJEKT VILA ČIRA-ČARA  UČITELJICI INGRID? POGLEJ SPODAJ 😎






Pozdravljeni! Kako se že imenuje rastlina z rumenimi cvetovi na moji desni strani?










 😊